Lichtpuntjes in December brengt schoonheid, ook bij mensen thuis

Nadat Theaters Tilburg voor de tweede keer dit jaar enige tijd gesloten is geweest, gloren er lichtpuntjes in december. Met een geheel nieuw, maar soms ook bestaand of aangepast programma voor 30 man publiek.
Scapino Ballet | Foto: Hans Gerritsen

Tilburg – Nu Theaters Tilburg opnieuw open mag voor 30 personen, grijpt het theater de kans aan om Lichtpuntjes in December te brengen. Met bijzondere voorstellingen en concerten, en zelfs met artiesten die bij mensen thuis komen optreden.

Nadat Theaters Tilburg voor de tweede keer dit jaar enige tijd dicht is geweest, gloren er lichtpuntjes in december. Met een geheel nieuw, maar soms ook bestaand of aangepast programma voor 30 man publiek. Zo staan cabaretier Javier Guzman op de agenda, net als de grote voorstelling The Great Bean door Scapino Ballet Rotterdam. Maar ook concerten van pianist Jan-Willem Rozenboom en Kerstconcerten van de Nederlandse Bachvereniging. Alles dus voor 30 personen en vaak twee keer op een avond. Ook voor met name de jongste bezoekers van het theater zijn er rondom de kerstdagen voorstellingen te zien.

Artiesten bij je thuis

Speciaal voor de dagen rondom kerst start Theaters Tilburg de actie ‘Artiesten thuisbezorgd’. Mensen maken daarmee kans op een gratis optreden bij ze thuis. Zo kan het gebeuren dat een artiest als Jan-Willem Rozenboom, onder meer bekend van zijn Bach-concerten en als pianist van Guus Meeuwis, in een huiskamer hier ergens in de stad komt optreden. Ook trompettist Teus Nobel treedt zo op samen met gitarist Daniel de Moraes. Net als twee dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

Scapino Ballet is een van de lichtpuntjes in december | Foto: Hans Gerritsen
Live-ervaring

Ook voor de basisscholen wordt bezoek aan het theater gelukkig weer mogelijk. Theaters Tilburg heeft de groep HNTJong bereid gevonden om zes keer Tori te komen spelen. Elke keer voor 30 leerlingen.

Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg: “Ik kan niet wachten die leerlingen en onze bezoekers weer te mogen ontvangen. Om toch de live-ervaring en een avondje uit te kunnen bieden, hoe kleinschalig ook. December is voor ons een van de belangrijkste maanden in het jaar, we zijn blij dat we de deuren kunnen openen. We waren toch nog wat verrast hoe bereidwillig artiesten en gezelschappen waren om mee te werken, waardoor we een heel mooi programma kunnen aanbieden. Hoe bijzonder is het om met 30 personen bij Scapino Ballet Rotterdam te kunnen zijn? Of bij het Kerstconcert van de Nederlandse Bachvereniging? En dat artiesten als pianist Jan-Willem Rozenboom en trompettist Teus Nobel meteen enthousiast waren om bij mensen thuis op te treden? Dat geeft enorm veel motivatie om door te gaan met het zoeken naar mogelijkheden.”

Scapino Ballet | Foto: Hans Gerritsen

Kees-Luc Simons