Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Regionaal Archief zoekt een mannenstem voor podcast oorlogsdagboek

Iedere man tussen de 20 en 40 jaar oud kan auditie doen voor de stem van de hoofdrersoon in de podcast over het oorlogsdagboek van Sjef Paaijmans. Dit kan door een spraakbericht te sturen naar Astrid de Beer. Vanaf januari is de podcast serie van het Regionaal Archief te beluisteren.

TILBURG – Regionaal Archief Tilburg is op zoek naar de ideale mannenstem voor de hoofdpersoon van hun nieuwe podcast. De podcast gaat over het oorlogsdagboek van Sjef Paijmans waarin hij vertelt over hoe hij alles beleefde tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Astrid de Beer, die projectleider Cultuurhistorisch Onderzoek is bij het Regionaal Archief Tilburg, wil graag dat archieven van de Tweede Wereldoorlog digitaal toegankelijker worden gemaakt. Toen ze tussen de 70 à 80 archieven over die oorlog aan het spitten was vond ze de dagboeken van Paijmans. Volgens De Beer waren ze erg goed geschreven. Ze vindt het vooral belangrijk dat ze niet alleen gaan over wie goed en wie fout was in de oorlog. Paijmans is op de dag dat Tilburg is bevrijd opgepakt en in Kamp Vught gezet. Maar hij is na 10 maanden vrijgelaten zonder dat er een proces was. Over deze tijd schrijft hij in zijn dagboek wat er gebeurde, wat hij daarvan vond en ook hoe hij zich daarbij voelde.

Het staat elke man tussen de 20 en 40 jaar oud vrij om auditie te doen voor de stem. Dit kan door een spraakbericht voor 22 november op te sturen naar Astrid de Beer. Daarin lees je dan een stuk uit het dagboek voor. De Beer zegt al audities te hebben ontvangen maar hoopt op nog meer, zodat ze genoeg keuze heeft om de juiste stem te vinden. Vanaf januari is de vierdelige serie van het Regionaal Archief als podcast te beluisteren.

Janneke Timmermans