Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Scapino Ballet & Wëreldbänd – All hands on deck

Spektakel

Met All hands on deck slaat Scapino Ballet Rotterdam de handen ineen met muziektheatergroep Wëreldbänd. Dat belooft dus spektakel! De twee topgezelschappen weten toch het beste in elkaar naar boven te halen. Het resultaat is dan ook een voorstelling vol wonderlijke combinaties van dans, humor, slapstick, muziek en theater. Choreograaf Ed Wubbe stuurt in All hands on deck een bont gezelschap de zee op. Met dansers die zingen en muzikale komieken die dansen. En het matrozenleven zorgt dan voor mooie ontmoetingen en vertier. Maar eist ook z’n tol.

Awards

Scapino won vorig jaar al met het spektakelstuk TING! de Production of the Year Award. En de Wëreldbänd won ook al de prestigieuze Spirit of the Fringe Award op het grootste theaterfestival ter wereld in Edinburgh. Niet voor niets zijn de verwachtingen over deze samenwerking dan ook hooggespannen. Een prachtige voorstelling dus, over verlangen, geluk, afscheid, liefde, ontberingen en heimwee. Woensdag 29 mei te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg.

Parool

All hands on deck is een magische scheepsreis met oogverblindende scènes. Een zeldzaam mooie voorstelling. Die moet gewoon de wereld over.

de Volkskrant

Laden, lossen, drinken, dollen, slapen en zoenen. Het leven op zee wordt sfeervol verbeeld met een vleug variété. Van bonte muziek tot vlotte dans die over het dek vliegt. (…) Een show die zwalkt, in de goede zin van het woord, tussen musical (De Jantjes) en film (Titanic). Maar ook serie (Das Boot) en revue.

Trouw

De muzikanten van de Wëreldbänd bewegen zich tussen de dansers als smeerolie. Hun gevoel voor nostalgisch variété en kolder is een constante in de potpourri aan stijlen en sferen.

Theaterparadijs

All hands on deck met Släpstick Wëreldbänd is verrassend veelzijdig, gevuld met humor, en een lust voor het oog. En straalt bovenal plezier uit. Het swingt, het leeft.

Musicalworld

Bij de vele hoogtepunten in de show is er totale synergie.

Kees-Luc Simons