Korte film ‘Zoentjesdief’ is een succes op Cinekid Festival

TILBURG – De korte film ‘Zoentjesdief’ van Tilburgse filmmaakster Lidi Toepoel is in de smaak gevallen bij de organisatie van het Cinekid Festival. De film is genomineerd in de categorie Beste Nederlandse Korte Film. De eerste prijs heeft Lidi niet gewonnen, maar dat maakt de prestatie niet minder bijzonder.

Zoentjesdief is een kinderfilm die gaat over een meisje genaamd Amy en haar demente oma. Lidi heeft dit verhaal niet zomaar bedacht. Haar eigen oma was dement en kwam terecht in een verzorgingstehuis. Daar werd ze verliefd op een man. Lidi vond dit zo’n mooi verhaal dat ze er wel iets mee móést doen. “Het verhaal in de film is wel anders dan mijn eigen verhaal,” vertelt Lidi. “Zo is het meisje, Amy, veel brutaler en grappiger dan ik was. Ik was altijd heel lief en braaf.”

Voor de film heeft Lidi grote namen weten te strikken. De oma van Amy wordt gespeeld door Hetty Heyting en de vriend van haar oma door Frits Lambrechts. Lidi is erg trots op de acteurs die in de film spelen: “Ik had eigenlijk meteen al namen in mijn hoofd en het feit dat zij het script zo leuk vonden dat ze mee wilden doen was dan ook een groot cadeau. Hetty Heyting en Frits Lambrechts zijn echt jeugdhelden voor mij, dus met hen samenwerken was heel erg bijzonder.”

Tilburg en omgeving zijn het decor voor Zoentjesdief. Een groot deel van de scènes is opgenomen in zorgcentrum Torentjeshoef en De Heikant. Ook het centrum van Tilburg is te zien in de film. Hier heeft Lidi zeer bewust voor gekozen: “Ik kom zelf uit Tilburg en vind het heel erg leuk om met een crew te werken die hier ook vandaan komt. Hier zitten zoveel getalenteerde filmmakers. Het is zonde om daar geen gebruik van te maken.”

Zoentjesdief is te volgen via de facebookpagina van de film.

Frederique Huting