Ketikoti: samen herdenken, maar ook het leven en 150 jaar vrijheid vieren

Samen met Stichting 2Gether staan we aan de vooravond van Ketikoti (beeld) bij Schouwburg Concertzaal Tilburg stil bij de afschaffing van de slavernij en vieren we 150 jaar vrijheid.

Samen herdenken en vrijheid vieren: dat is waar Ketikoti voor staat. Samen met Stichting 2Gether staan we stil bij de afschaffing van de slavernij en vieren we de vrijheid. Precies 150 jaar geleden werd de slavernij bij wet afgeschaft in het Koninkrijk der Nederlanden. Ook in Tilburg staan we stil bij deze belangrijke mijlpaal met verschillende activiteiten. Op 30 juni is de Dag van Besef, georganiseerd door onder andere Comité 30 juni-1 juli. Het evenement begint om 18:30 uur bij het Slavernijmonument achter het station. In de schouwburg speelt dezelfde avond de voorstelling Two Beats One Heart vanuit de Marrongemeenschap. In aanloop naar de viering op 1 juli zijn er tevens een markt met eettentjes en een feest in de studio.

Bij Schouwburg Concertzaal Tilburg worden de Dag van Besef en Ketikoti zowel tegelijk als met een divers programma gevierd. Tijdens de viering is in het theater een optreden vanuit de Marrongemeenschap bij te wonen én kun je genieten van smakelijke lekkernijen uit de Afro-Surinaamse en Antilliaanse keuken.

In samenwerking met Theater voor Keti Koti presenteert de schouwburg Apinti & Sambura: Two Beats One Heart. Dit is een swingende muziektheatervoorstelling met machtige drums, atletische dansers, zang, kleur en beweging. Deze reis door de geschiedenis van gevluchte Afrikaanse slaafgemaakten wordt verteld met inheemse koorzang, spel en percussie.

Apinti & Sambura | Foto: Don Wei

Gratis markt en feest

Vanaf 18:00 uur ben je welkom in de studio van Schouwburg Concertzaal Tilburg. Daar is een gratis markt met eettentjes en allerlei producten, zoals kleding en sieraden. Op deze Dag van Besef, aan de vooravond van deze jubileumviering van Ketikoti, begint er om 21:45 uur een afterparty.

Lees ook:
Keti Koti dialoogtafel: herdenking slavernijverleden
Het Zuidelijk Toneel (HZT) staat stil bij Ketikoti met het jongerenproject Fort Boekoe
Dit wordt er georganiseerd rondom Ketikoti in Tilburg

Kees-Luc Simons