Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jong en oud geniet eind dit jaar samen van voorstelling Grijs Gedraaid

Concertzaal Tilburg presenteert in december Grijs Gedraaid | Genieten voor Generaties, een voorstelling die in de eerste plaats jong en oud met elkaar gaat verbinden. Met Marcel Veenendaal (portret) en strijkorkest Kamerata Zuid.
Marcel Veenendaal treedt niet op met zijn band Di-rect maar met het orkest Kamerata Zuid | Foto: Set Vexy

In de wintermaanden ligt de nadruk op ‘gezellig samen zijn’ en ‘zorgen voor elkaar’. Schouwburg Concertzaal Tilburg presenteert daarom in december Grijs Gedraaid | Genieten voor Generaties, een voorstelling die in de eerste plaats jong en oud met elkaar gaat verbinden door middel van muziek, beweging en creatie. Een muzikale middag met zanger Marcel Veenendaal, huisorkest Kamerata Zuid, choreograaf Andrew Peter Greenwood en coach Eva Durlacher. Vrijdagmiddag 9 december in Concertzaal Tilburg.

Voor jongeren is het haast maandelijkse kost: naar een concert gaan. Maar voor veel ouderen is dit niet zo vanzelfsprekend. Zeker in deze tijd is het extra belangrijk om stil te staan bij de wat oudere generatie. Onderling contact, een gezellig uitstapje met iemand die je dierbaar is: het zorgt bij iedereen voor een goed gevoel. Naar het zich laat aanzien is de voorstelling Grijs Gedraaid | Genieten voor Generaties dus een prima gelegenheid om je (groot)ouders, vriend, tante of je buurvrouw eens in het zonnetje te zetten.

Schouwburg Concertzaal Tilburg presenteert in december Grijs Gedraaid | Genieten voor Generaties, een voorstelling die in de eerste plaats jong en oud met elkaar gaat verbinden. Met Marcel Veenendaal en strijkorkest Kamerata Zuid (foto).
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Inhoud programma

Grijs Gedraaid | Genieten voor Generaties wordt geopend met muziek van Marcel Veenendaal, zanger van de band Di-rect, die samen met het orkest Kamerata Zuid eigen nummers, klassieke stukken en oudere pop- en jazzliedjes brengt. Zoals nummers van Etta James en Aretha Franklin.

Daarna komen bezoekers al zittend in hun theaterstoel in beweging onder begeleiding van Andrew Greenwood. Hij is al eerder hier op Omroep Tilburg te zien geweest, onder andere in de reeks programma’s Kunst van het Bewegen.

Aan het eind van de muzikale middag neemt coach Eva Durlacher de bezoekers mee op reis om met elkaar herinneringen op te halen aan muziek van toen.

Na afloop is er in de foyer ruimte voor ontmoeting met mensen van lokale organisaties die zich inzetten voor ouderen.

‘Grijs Gedraaid | Genieten voor Generaties’ – Kamerata Zuid

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Lees ook:
DI-RECT – Rolling with the punches
Kamerata Zuid – Grijs Gedraaid
Niemand doet iets fout in de dansles van Andrew Greenwood
Andrew Greenwood brengt de kunst van het bewegen naar de mensen toe
Blijf fit tijdens de feestdagen en kijk mee naar de Andrew Greenwood Kerstspecial

Kees-Luc Simons