Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jan Akkerman & Friends hebben wat te vieren bij Heyhoef-Backstage

Het staat buiten kijf dat hij nog altijd bij de beste gitaristen van de wereld hoort. Blues, rock of klassiek, hij tovert het allemaal moeiteloos uit de snaren. In 2016 passeerde hij de zeven kruisjes, maar nog altijd doet hij niets liever dan voor een publiek staan en zijn muziek laten horen. Ter gelegenheid van zijn 73-ste verjaardag neemt Jan Akkerman een aantal vrienden (en dochter!) mee naar Heyhoef-Backstage.

Eenmalig optreden door blueslegende Junior Mack als ‘Special Guest’

Heel speciaal voor de editie in Tilburg is de komst van bluesgitarist en -zanger Junior Mack uit New York. Hij komt speciaal voor dit optreden bij Heyhoef-Backstage zaterdag 21 december a.s. als ‘Special Guest’ meedoen. Junior is de huisartiest van de Terra Blues Club in Bleeckerstreet, speelde met The Allman Brothers, Marshall Tucker Band en is ook vaak te gast bij The Tedeschi-Trucks band. Maar hij is ook een bijzondere vriend van Jan Akkerman. En hij neemt nu de kans waar om een keer bij deze tour van Jan eenmalig aan te sluiten. Heyhoef-Backstage is erg benieuwd naar dit optreden en waarschijnlijk zullen er ook een paar duetten gaan klinken. Niet alleen met Jan maar ook met Leif de Leeuw, die bekend staat als een fervent fan van The Allman Brothers. Leif heeft zelfs ook een compleet album uitgebracht met covers van die band.

Friends

Een andere vriend die Jan meeneemt naast gitarist Leif de Leeuw is zanger Bert Heerink (ex-Vandenberg). En als speciale gast is ook Jans dochter Laurie van de partij. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium in Londen. Met Jans vaste begeleiders (Coen Molenaar – keys, Marijn van den Berg – drums, David de Marez Oijens – bas) spelen ze nummers uit heel Akkermans muzikale loopbaan. Dus van Brainbox en Focus tot zijn nieuwe cd/2LP CLOSE BEAUTY, die 25 oktober jl. uitkwam. “Ik mag dan 73 worden, ik kijk nog altijd vooruit in mijn leven. Een carrière interesseert me niet. Ik leef in het nu, dat is het belangrijkste. Het verleden koester ik, maar ik kijk uit naar de toekomst”.

Foto: Paul Bergen

Akkerman: “Als ik ’s morgens wakker word, is muziek het eerste waar ik aan denk. En naarmate ik ouder word, wordt de inspiratie alleen maar groter. De laatste 25 jaar ben ik enorm creatief geweest. Muziek maken is nog steeds mijn leven”.

Zaterdag 21 december is er geen voorprogramma omdat deze ‘kerst’-show avondvullend zal zijn. Aanvang 20.30 uur – zaal open 20.00 uur – parkeren (gratis) voor de deur bij de Heyhoef (Kerkenbosplaats 1).

Kees-Luc Simons