Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tonny’s rijdende winkel krijgt helpende hand van Theater De Boemel met benefietconcert

Al jaren helpt Tonneke vanuit haar rijdende winkel minderbedeelde huishoudens aan betaalbare levensmiddelen. Daarbij houdt zij dan een sociaal oogje in het zeil voor mensen die dat nodig hebben in een zwakker deel van de samenleving. Helaas is Tonneke nu door veel pech zelf buiten spel gezet. Dit komt vooral omdat haar wagen definitief kapot langs de weg staat. Het initiatief van Tussenheid 013 voor een inzamelingsactie voor een nieuwe wagen met een benefietconcert in Theater De Boemel moet Tonneke weer zo snel mogelijk en route brengen om haar goede werk voort te zetten. Dat concert is op 20 december en begint om 20.00 uur.

Binnen 2 weken staat de teller al op ruim € 15.000,- van de benodigde € 60.000,-. Theater De Boemel reikt nu dus de helpende hand met een zet in de juiste richting.

Iedereen is welkom en de entree is helemaal gratis. Wel roept de organisatie je op, afhankelijk van wat je kunt missen, een bijdrage te doen voor de actie. Hiervoor krijg je een avondvullend programma in een typisch Tilburgse ambiance.

Ook het bedrijfsleven in de stad wordt uiteraard opgeroepen en krijgt een podium een bijdrage te doen om Tonny weer letterlijk op de rit te krijgen. Verder is het programma wegens het “open podium” en de korte voorbereidingstijd nu nog even onder voor behoud. Maar het is met eerste namen als Gerard Korthout, Treasure en Frans van der Meer veelbelovend te noemen.

Landelijk en lokaal bekend

Tonneke kreeg de afgelopen tijd veel aandacht in de pers. Zo was zij te zien in “Chantal komt werken” en zat ze aan tafel bij Pauw en De nieuwe maan. Zelfs op het Idfa was ze te zien in een documentaire van Max Ploeg, “De laatste der Mohikanen”. En die is binnenkort waarschijnlijk te zien in een lokale bioscoop. De opbrengst hiervan is uiteraard ook voor dit goede doel.

Aansluiting online en social

Voor meer informatie en de actuele stand van zaken, kun je uiteraard terecht op de site van de actie. Of volg Tonneke’s rijdende winkel op Facebook voor de laatste berichten.

Kees-Luc Simons