Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

In Hello Goodbye presenteren The Analogues hun ruim dertig beste iconische nummers

De Nederlandse band The Analogues (foto) brengt met zijn huidige tour Hello Goodbye een indrukwekkende blijk van eer aan The Beatles.
Foto: Ferdy Damman

De Nederlandse tributeband The Analogues tourde afgelopen seizoenen langs theaters en poppodia met zijn live-vertolkingen van studio-albums van The Beatles. Tijdens de huidige tour Hello Goodbye presenteert de band, als afsluiting van een ‘waanzinnige’ periode, een avond met de beste nummers en hoogtepunten van deze albums. Donderdag 25 mei in Schouwburg Concertzaal Tilburg.

The Analogues is een Nederlandse tributeband die is opgericht in 2014. De band heeft zich ten doel gesteld het latere werk van The Beatles op de originele (analoge) instrumenten live uit te voeren. Albums die zodoende eerder al in hun geheel zijn gespeeld zijn Magical Mystery Tour, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, The White Album en, het meest recent, een combinatie van Let It Be en Abbey Road. Tijdens de huidige tour Hello Goodbye spelen The Analogues de beste nummers en hoogtepunten van deze iconische albums.

“Dat ging niet zonder slag of stoot,” zegt musical director Bart van Poppel. “Wij spelen nu al een jaar of zeven al die geweldige nummers van The Beatles, maar we zijn ook nog steeds diehard fans. Met nogal sterke opinies over wat nou écht de sterkste nummers zijn. Met de lijst die we nu hebben ben ik het in ieder geval helemaal eens; Beatles-liefhebbers hebben nu een uitgelezen mogelijkheid om in het theater te komen kijken of ze het eens zijn met onze keuze.”

Tijdens Hello Goodbye zullen The Analogues Let It Be vast niet overslaan

Kees-Luc Simons