Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dit is er te doen tijdens Hemelvaartsdag in Tilburg

Rondstruinen langs tweedehands kraampjes, dansen in de kelder van het theater of de Breakdance in. Voor degenen die tijdens Hemelvaartsdag niet hoeven te werken, is er genoeg te beleven in de stad.

Het belooft een droge dag te worden. Dat is maar goed ook, want zowel binnen als buiten is er veel te doen.

Tweedehands en KiloSale
Mensen met een neus voor tweedehands koopjes kunnen zich de hele dag vermaken met de verschillende kraampjes in de stad. De SnuffelZandMarkt vindt traditiegetrouw weer plaats bij sportclub ‘t Zand. Hier vind je kraampjes met onder andere boeken, kleding en muziek. De toegangsprijs is één euro en daarmee steun je de jeugdafdeling van de club..

Al jarenlang kun je kilo’s kleding kopen op Hemelvaartsdag. In de Smederij kun je van alles kopen.

Evenementen

  • Het Spoorpark wordt tijdens Hemelvaartsdag omgetoverd tot een bierfestival en is te bezoeken tot 20 mei
  • In de kelder van Theater de Nieuwe Vorst vindt een garage-punk feest plaats, volledig op cassettebandjes
  • Stichting Maluku organiseert een festival om de Molukse cultuur dichterbij de  Tilburger te brengen. Dat vindt van 13.00 tot 20.00 uur plaats in de Spoorzone
  • Bij evenemententerrein het Laar kun je langs bij de Budgetkermis. De kermis staat er tot 21 mei en is voor mensen met een kleinere portemonnee

Lezing
In het Veteranenontmoetingscentrum, aan de Matterhornstraat 1, vindt een lezing plaats over de militaire operatie bij Normandië. Dat is bijna tachtig jaar geleden. Hans Rombouts deelt vanaf 19.00 uur zijn kennis over deze historische dag. 

Edita Saakian