Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

In De Salon zetten mensen samen mooie stap naar een nieuwe wereld

De Salon - Een Nieuwe Wereld is een theatrale talkshow met Tilburgse visionairs, entrepreneurs en activisten, waarin een gezamenlijk toekomstbeeld wordt geschetst.

Geroezemoes zweeft door de ruimte en achter de bar klingelen de glazen… Een talkshow met de visionairs, entrepreneurs en activisten van vandaag. Stadsgenoten en lokale verhalen uit Tilburg krijgen binnen een, deels geïmproviseerd, theatraal programma een podium in De Salon, de huiskamer van theatergezelschap Stormkamer. Dat is al met al wat dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni is te verwachten in de studio van Schouwburg Tilburg.

We leven in een tijd dat er, naar het zich laat aanzien, onvrede bestaat over de wereld van nu. Van de democratie tot het kapitalisme, de aanpak van klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne, de systemen van vandaag lijken niet meer te werken zoals we zouden willen. Kan het ook anders? Stormkamer gaat hier in De Salon – Een Nieuwe Wereld over van gedachten wisselen met gasten uit Tilburg.

Door een andere bril

Sinds begin 2021 doet Stormkamer onderzoek naar ‘anders denken’. Want leven in Nederland betekent dat veel voor ons wordt bepaald. De systemen oefenen invloed uit op hoe we wonen, zorgen, geld verdienen, omgaan met het klimaat en wat er op ons menu staat. Het zijn systemen die we gewend zijn omdat we ermee zijn opgegroeid. Maar als je uitzoomt of er met een andere bril naar kijkt, kloppen deze systemen dan nog wel?

Foto: Stormkamer
Samen met pioniers een toekomstbeeld schetsen

Chantal van Reeswijk, Nick J. Swart, Halima Özen, Jan van den Broek en Boy Jonkergouw zijn Tilburgse pioniers die hier een uitgesproken kijk op hebben. Vandaar dat Stormkamer samen met deze vijf gasten en het publiek tijdens deze Salon een gezamenlijk toekomstbeeld wil gaan schetsen. Met beide benen op de grond. In een theatrale sfeer met livemuziek, performance en beeldende kunst. Dinsdag zijn Nick, Chantal en Halima te gast, woensdag valt de eer te beurt aan Boy en Jan.

De Salon - Een Nieuwe Wereld is een talkshow met visionairs, entrepreneurs en activisten, waarin de toekomst (van Tilburg) centraal staat.
Nick J. Swarth is dinsdag een van de gasten van De Salon – Een Nieuwe Wereld. Nick is een artistieke ‘vijfpoot’ en was de tweede stadsdichter van Tilburg. Hij maakt zich zorgen over het klimaat; voor praten is het te laat. De vraag die Stormkamer hem deze avond wil stellen: moet je buiten het systeem staan – anders zijn – om dat systeem te veranderen? | Foto: Barbara Medo
Halima Özen is dinsdag ook een van de gasten van De Salon – Een Nieuwe Wereld. Halima is eigenaar van de Inclusiefabriek en programmamaker bij FoodLab en bij de LocHal Tilburg. Op vele manieren poogt zij de wereld te veranderen; inclusiever en duurzamer. Op deze avond vertelt ze hoe leuk én moeilijk dit is | Foto: Barbara Medo
Foto: Stormkamer

Lees ook Tussen gekte en glorie: Stormkamer onderzoekt het thema psychiatrie in een theatrale ontmoeting

Kees-Luc Simons