Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zo wordt in De Grote Doe Eens Normaal Show de ‘norm’ te lijf gegaan

Regisseur Hanna van Mourik Broekman duikt in De Grote Doe Eens Normaal Show met acteurs (foto) in wat ‘succesvol en normaal’ precies inhoudt. Live in de Tilburgse Schouwburg.
Stormkamer | Foto: Barbara Medo

Regisseur Hanna van Mourik Broekman van theatergezelschap Stormkamer zoekt samen met enkele acteurs uit wat ‘normaal’ zijn precies betekent en ze gaan die norm ook meteen samen te lijf tijdens De Grote Doe Eens Normaal Show. Dinsdag 27 september in de Tilburgse Schouwburg.

Goede opleiding. Check. Prima baan. Check. Leuke relatie. Check. Gezond verstand. Bingo! We hebben onszelf een set criteria opgelegd aan de hand waarvan we meten hoe succesvol we zijn. De norm. Want we willen normaal zijn en vinken continu lijstjes af. Ons leven is verworden tot een afvalrace, een talentenshow. Elke dag moet je presteren in een nieuwe auditie. Vlieg je eruit? Dan wijk je af van de norm. Hoog tijd dus voor De Grote Doe Eens Normaal Show.

Gezelschap Stormkamer heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de vraag hoe we omgaan met afwijkend gedrag. Vandaar ook dat regisseur Hanna van Mourik Broekman in dat jaar experts uit de psychiatrie en ervaringsdeskundigen op het gebied van verward gedrag sprak. Dit deed ze met de bedoeling in De Grote Doe Eens Normaal Show samen met een groep acteurs de norm te lijf te gaan. Hoeveel hokjes kun jij afvinken op je doe-eens-normaal-bingokaart?

Bekijk hier het interview dat Hanna van Mourik Broekman gaf in een uitzending van het programma CulTuur:

CulTuur (2019)

Later in het seizoen volgen live De SalonDe Ontmoeting en Het Sluitstuk van de volgende reeks van Stormkamer.

Lees ook:
In De Salon zetten mensen met z’n allen mooie stap naar nieuwe wereld
Tussen gekte en glorie: Stormkamer onderzoekt het thema psychiatrie in een theatrale ontmoeting

Kees-Luc Simons