Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Iets vermakelijks, nostalgisch en toch helemaal van nu? Middag met Gregory Page

Tijdens zijn shows combineert singer/songwriter, dichter en entertainer Gregory Page muziek en cabaret, zoals bij Heyhoef-Coolvibes.

Het concert An Afternoon With Gregory Page in de reeks Heyhoef-Coolvibes belooft een vermakelijke en nostalgische ervaring te worden, doordrenkt met de charme van de Amerikaanse singer/songwriter, dichter en entertainer Gregory Page. Zijn optredens combineren prachtige muziek met korte verhalen en humoristische poëzie, waardoor ze meer zijn dan alleen een concert. De show vindt plaats op zondagmiddag 8 oktober.

Gregory Page heeft niet alleen een voorliefde voor crooners uit de ‘roaring’ jaren twintig van de vorige eeuw – dat zijn zangers die zingen in een zachte, intieme stijl – maar ook voor oude grammofoons en gedeukte hoeden, wat zijn unieke stijl en aantrekkingskracht op het Nederlandse publiek verklaart. In de loop der jaren heeft hij bijgedragen aan zijn bekendheid door optredens bij Vrije Geluiden (VPRO) en Kunststof TV (NTR).

Tijdens An Afternoon With Gregory Page word je ondergedompeld in een tijdloze wereld waarin het normaal is om een denkbeeldig duet te zingen of een hartverscheurende ballade af te wisselen met een ode aan het circus. Met bijna dertig albums op zijn naam heeft Gregory (Londen, 1963) niet stilgezeten, met recente titels als One Hell Of A Memory (2020) en The Love For Me (2022). Zijn nieuwste album, Modern Man, ook weer geproduceerd door Jason Mraz, verschijnt dit jaar.

De pers prijst Gregory Page om het stijlvolle en subtiele muzikale genot waarmee hij je als publiek in de watten legt en om zijn vermogen om een glimlach op je gezicht te toveren met zijn liedjes en anekdotes (Altcountryforum.nl). Hij staat bekend als een meesterlijke tekstschrijver die zielenroerselen weet te vangen in zijn prachtige muziek (Ekaya.nl) en heeft Nederland omarmd als zijn tweede thuis.

Gregory Page ~ Right Now Not Tomorrow (ft. Jason Mraz)

Support-act: Timo de Jong

Als klap op de vuurpijl zal Timo de Jong optreden als support-act van Gregory. Hij brengt alternatieve countrymuziek met een eigentijdse twist en is ook geïnspireerd door befaamde crooners van vroeger. Timo is bekend om zijn diepe, warme zangstem en heeft al talloze optredens op zijn naam staan, waaronder optredens op Eurosonic Noorderslag en tours door Engeland. Zijn amusante optredens zorgen keer op keer voor een gezellige huiskamersfeer.

Kees-Luc Simons