Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Hilde Vos Band blijkt tóch enorm ambitieus te zijn

Ondanks de onlangs van overheidswege aangescherpte maatregelen kan het concert van de Hilde Vos Band dat bij Heyhoef-Coolvibes stond gepland met wat aanpassingen gewoon doorgaan.
Foto: Neo Music

Ondanks de aangescherpte overheidsmaatregelen kan het concert van de Hilde Vos Band dat bij Heyhoef-Coolvibes stond gepland op zondagmiddag 12 december gewoon doorgaan. Met QR-code, zitplaatsen op anderhalve meter en een sluitingstijd van 17.00 uur kan het publiek toch gaan genieten van de singer-songwriter uit ‘The Sound of The Blues & Americana’ van Johan Derksen en haar band. Hilde Vos treedt op het ogenblik met die show op in de Nederlandse theaters en wil dolgraag doorstoten met haar zespersoonsformatie. De eigen show van de Hilde Vos Band in de Heyhoef is daar nu een onderdeel van.

In het najaar van 2020 bracht Hilde Vos een nieuw album uit, getiteld Fool Of Love. Inmiddels pakte Hilde haar eerste prijs voor dit album: de uit Atlanta (USA) afkomstige ISSA Award. Dit gebeurde net na het uitbrengen van de eerste single van dit album, I Never Cried. Maar eerder al, in 2019, viel ze met haar song The Long Road in de prijzen bij de Dutch Country Music Awards voor beste countrysong 2018.

De band op stoom

Hilde is een samenwerking aangegaan met producenten John en Nienke Geuzinge-Havinga. Het streven was een album creëren met een authentieke Nashville sound. En het ziet ernaar uit dat dit is gelukt. Tevens heeft ze twee optredens achter de rug bij The Voice of Holland.

Producenten John (multi-instrumentalist) en Nienke (backing vocals) versterken Hilde op 12 december bij Heyhoef-Coolvibes. Ook neemt ze collega’s uit de tour van Johan Derksen mee die ook nog bekend zijn van Malford Milligan and the Southern Aces. Roelof Klijn (Southern Aces, J. Derksen, The Strikes), Fokke de Jong (Southern Aces, J. Derksen, Normaal, King of the world), en de bekende slidegitarist Richard van Bergen speelden namelijk mee op de plaat van Hilde en maken de band compleet.

Heyhoef houdt een lijstje bij met acts die er door de jaren heen al op de planken hebben gestaan. Hilde was de enige naam van The Sound of The Blues & Americana die hier nog in ontbrak.

Kees-Luc Simons