Het duo Big D & Captain Keys gaat nu voor kleinschalig

Zanger Nico de Cock en toetsenist Edwin Risbourg van de Belgische band Bluesbones zullen als Big D & Captain Keys treden 19 juni op bij Heyhoef-Backstage.
Foto: Jan Allaerts / First Frame of Action

Zanger Nico de Cock en Hammondspeler Edwin Risbourg maken deel uit van de Belgische band The BluesBones. Maar als duo Big D & Captain Keys verzorgen ze op zaterdag 19 juni twee keer een show bij Heyhoef-Backstage. Twee keer voor 30 man publiek.

Nico de Cock en Edwin Risbourg hebben tot nog toe meer dan 500 shows in Europa op hun naam met die band The BluesBones. Het idee om een duo te vormen dat kleinschalig gaat optreden ontstond al vrij lang voor de uitbraak van corona. Dat was namelijk tijdens de European Blues Challenge 2017 in Horsens, Denemarken. In de bar van het hotel waar ze verbleven en op het vliegveld oogstten zij als duo het nodige applaus en daarmee was deze show van Big D & Captain Keys geboren.

Het duo lijkt een geschikte combinatie te zijn voor intieme shows zoals deze van zaterdag. Dus voor klein publiek dat in de eerste plaats naar zo’n show komt om intensief te luisteren naar de muziek. In dit geval naar muziek met tweestemmige zang en keyboards. Als je originele songs wil horen en wat bekende bluescovers dan zou deze show wel eens bij je in de smaak kunnen vallen. Maar dit Belgische tweetal gaat ook nummers van bijvoorbeeld hun held Tom Waits vertolken.

The BluesBones draaien al bijna tien jaar mee op het hoogste niveau en elke keer bewijzen ze weer dat ze bij de beste bluesrock bands van Europa behoren. – bluesmagazine.nl

De shows van het duo Big D & Captain Keys zijn zaterdag online te volgen.

Wat de luisteraar overhoudt is een supervette cd met blues en R&B. – Blues Blast Magazine (USA) over The BluesBones

Kees-Luc Simons