Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Hans Lodewijkx exposeert ‘Sterrenstof’ in Galerie De Roos

TILBURG – Van zondag 7 t/m 28 januari 2018 exposeert Hans Lodewijkx fotografische abstracties in Galerie De Roos. Het openingswoord van de expositie ‘Sterrenstof’ is rond 14:30 uur.

Hans Lodewijkx (Rotterdam, 1956) is zelfstandig grafisch ontwerper/kunstenaar in Tilburg. Afgestudeerd in 1986 aan de Academie Sint Joost te Breda, won in zijn afstudeerjaar de Sint Joost-penning voor een multimedia-installatie over wolken, naar een thema van W. van Hussem.

Uitgangspunt bij het werk in Galerie De Roos zijn bestaande beelden van of uit het heelal. Het betreft hier data verzameld door telescopen als de Hubble, waarneemlocaties van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht in Chili of het Internationale Ruimtestation ISS. Deze op zich al spectaculaire beelden worden door de kunstenaar ‘her-vormd’ tot louter abstracte lijnpatronen.

Sterren en planeten worden gereduceerd tot patronen van licht en kleur, waar contrasten van toon en tint, licht en donker, warm en koud een bijna impressionistisch spel met elkaar aangaan. ‘Van zeer dichtbij of juist van een afstand moet de kijker geboeid blijven door de optische rust èn onrust die de beelden bijna letterlijk uitstralen’.

De expositie start op zondagmiddag 7 januari. Daarna bent u tot en met zondag 28 januari zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur van harte welkom op Veldhovenring 25. Hans Lodewijkx is zelf op de zondagmiddagen aanwezig.

Omroep Tilburg