Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon

TILBURG – Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: 100 powervrouwen komen voorbij in het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Tijdens de Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon komen twintig lokale powervrouwen én -mannen
voorlezen uit dit bijzondere boek, dat kinderen (meisjes én jongens) inspireert om hun hart te volgen.

De voorleesmarathon vindt plaats op zaterdagmiddag 13 januari in de Bibliotheek Tilburg Centrum, met bijdrages van onder meer zangeres Hind Hakki, musicalster Anouk Maas en schrijver en cabaretier Frank van Pamelen.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is een boek met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd – als schrijfster, piraat of wiskundige. Het staat boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn en haar eigen pad kiest.

De Bibliotheek Midden-Brabant en uitgeverij ROSE stories brengen daarom een ode aan het samen lezen tijdens de Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon op zaterdagmiddag 13 januari in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Wethouder van Emancipatie Marcelle Hendrickx zal de voorleesmarathon openen en als eerste voorlezen uit Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Daarna zullen verschillende lokale helden haar voorbeeld volgen.

Omroep Tilburg