Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Half Easy Trio wil je verbeelding prikkelen met hun Keep an Eye Concert

Half Easy Trio van bandleider Martin Hafizi is een hedendaagse jazzgroep uit Rotterdam dat invloeden uit Bulgaarse folk, klassieke muziek en uiteenlopende jazzgenres combineert.
Martin Hafizi, bandleider van het Half Easy Trio | Foto: Paradox

TILBURG – De jaarlijkse Keep an Eye International Jazz Award is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende onderscheiding voor jazz-talenten in binnen- en buitenland. Keep an Eye selecteert spraakmakende groepen en musici van de nieuwe generatie om hen de kans te bieden om een album uit te brengen en concerten te geven op belangwekkende podia. Vrijdag de 25e speelt het Half Easy Trio van drummer Martin Hafizi dan ook in Paradox.

Half Easy Trio is een hedendaagse jazzgroep uit Rotterdam dat invloeden uit Bulgaarse folk, klassieke muziek en diverse jazzgenres combineert. Bandleider en drummer Martin Hafizi studeerde in 2018 af aan Codarts en stelde het trio samen. In 2018 won het toen eerst ‘The Records’, een aanmoedigingsprijs voor jazztalent van de Keep an Eye Foundation. Daarna werd de band in 2019 geselecteerd voor een Nederlandse showcase op InJazz. Sindsdien werkt het trio aan hun debuut-album Dark is Bright, dat ze ook tijdens deze tour spelen.

De composities van Half Easy Trio zijn van de hand van Martin Hafizi. Achter elk nummer schuilt een specifiek verhaal. Hier wil Hafizi de verbeelding van het publiek mee prikkelen en ook een gezamenlijke emotie voelbaar maken. Het samenspel van het trio kenmerkt zich volgens de drie zelf door sterke contrasten op elk niveau. Hun optredens zijn als het ware zoektochten naar schoonheid, energie, kracht en drama, voegen ze daar nog aan toe.

Bezetting
Martin Hafizi (drums), Johannes Fend (contrabas), Sebastiaan van Bavel (piano)

Kees-Luc Simons