Guy Verlinde & The Artisans of Solace: een bluesmiddag vol hoop, positieve energie

De Belgische bluesformatie Guy Verlinde & The Artisans of Solace (groepsportret) komt een concert geven bij Heyhoef-Coolvibes met de Brabanders Jacques Mees en Robert Smits in het voorprogramma.
Belgische bluesformatie Guy Verlinde & The Artisans of Solace

Twee acts die perfect samenvloeien: Jacques Mees en Robert Smits verzorgen met z’n tweeën de opwarming, voordat bluesambassadeur Guy Verlinde met zijn formatie The Artisans of Solace het hoofdprogramma verzorgt. Zondag 12 februari is het tijd voor een onvergetelijke muzikale ervaring bij Heyhoef-Coolvibes.

In 2014 was Guy Verlinde als Lightnin’ Guy voor het eerst te zien bij Heyhoef-Backstage. Zes jaar later keerde de Belgische bluesmuzikant terug om als duo op te treden met mondharpist Olivier Vander Bauwede. En nu is het tijd voor het hoofdprogramma: Guy Verlinde & The Artisans of Solace.

Een nieuwe stap in muziek en tekst

Guy beschrijft zijn kijk op het leven als volgt: “Elke dag is een nieuwe kans om het verschil te maken.” Met nummers vol hoop en positieve energie brengt hij deze optimistische kijk op het leven over aan het publiek.

Hij beschouwt zijn recente album als een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele groei. Voor de uitvoering van de nummers op dit album nodigde hij extra muzikanten uit.

De setlist die bij Heyhoef-Coolvibes gespeeld zal worden is gebaseerd op het livealbum Live at the Minard, opgenomen in Gent.

Een band die de ziel troost – Paris Move (FR)

(…) verdient een internationaal publiek – Roots Music Report (VS)

Indrukwekkende songs gebracht door topmusici – Blues in Britain (VK)
Foto: Wies Luijtelaar | wieswerk

Jacques Mees en Robert Smits: perfecte opwarming

Singer-songwriter Jacques Mees heeft een indrukwekkende staat van dienst als vertolker van repertoire van zijn held Bob Dylan. Jacques lijkt in bluesveteraan Robert Smits de perfecte muzikale partner te hebben gevonden. De twee Brabanders zullen de zaal samen opwarmen voor Guy Verlinde en The Artisans of Solace.

Jacques Mees en Robert Smits

Lees ook:
Famous Blue Raincoat brengt ode aan Cohen, intens en recht uit het hart
Nol Havens deelt één dagboek voor het leven. Met zeker luisterwaardige pareltjes
‘Geen gelul, maar eerlijke verhalen’ recht uit het leven van Björn gegrepen

Kees-Luc Simons