Serieuze comedy-avond over de Fear Of Missing Out

In de eerste editie in de nieuwe reeks Comedy Classroom neemt de bieb van de LocHal het fenomeen Fear Of Missing Out op bijzondere wijze onder de loep. Dat doen ze op 13 november met een college en een show op basis van improvisatie. De angst om iets te missen bestaat al lang, maar raakt nu door sociale media als begrip steeds meer ingeburgerd.

Rens van der Vorst is de docent voor de avond. Hij is filosoof als het gaat om tech, hoofd IT Innovatie bij Fontys en auteur van het boek ‘Appen is het Nieuwe Roken’. Hij geeft een kort college speciaal voor de landelijke Week van de Mediawijsheid. Daar zet hij in uiteen wat FOMO inhoudt. Maar dan legt hij ook uit dat hij zelf lijdt aan het omgekeerde: bang om te veel te weten. Hij zegt: “Daar is nog geen afkorting voor, dus heb ik die geïntroduceerd: FOKTM. Dat mag u best uitspreken als Fock Them, maar dat is aan u. FOKTM staat voor Fear of Knowing Too Much”.

Sketches over de Fear Of Missing Out in Comedy Classroom

De acteurs die dan voor de vuist aan de haal gaan met die angst zijn onder anderen Anne de Graaf, David Khasho en Arnoud Plantinga. Zonder voorbereiding en aan de hand van inbreng van het publiek verzinnen zij een show bij elkaar. Een show die je dus nog nooit hebt gezien. Èn een die je ook nooit meer te zien krijgt. Het publiek krijgt wel de kans om bij sommige scènes mee te spelen in de sketches. Maar je mag zeker ook alleen als deel van het publiek genieten van de show.

Reserveren

De toegang tot het college en het optreden is gratis, maar aanmelden is gewenst via kennismakerij@bibliotheekmb.nl.

Kees-Luc Simons