StadsTuinderij Piushaven en FoodLab LocHal serveren deze winter ‘Een kopje soep met…’

Kent u dat gevoel in de winter? Warme soep, knisperend haardvuur, een mooi verhaal en een goed gesprek. Ga dit dus tijdens de winter nog tot en met februari beleven in de LocHal. Elke tweede donderdag van de maand zijn bezoekers er van harte welkom. Want StadsTuinderij Piushaven en FoodLab laten daar dan verhalen horen van inspirerende sprekers over eerlijk en gezond voedsel. En ook over verbinding. Dit alles onder het genot van een kop soep. Ook is er dan volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Anmire Vugs loopt stage

Tijdens de eerste editie op donderdag de 14e vertelt Anmire Vugs over haar kookboek ‘Alles loopt in de soep’. Dit boek stelde zij vorig jaar samen tijdens haar stage bij de StadsTuinderij. Dat deed ze terwijl ze daar elke maand verse soep maakte van resten van de voedselbank in combinatie met verse producten van de tuin. En ook dit jaar zet zij zich als stagiaire weer in voor eerlijk en gezond eten voor het FoodLab. In het bijzonder met het project ‘Een kopje soep met…’. Zij volgt dan ook de opleiding Helicon Voeding & Welzijn in Den Bosch.

StadsTuinderij en FoodLab laten samen verhalen horen over voedsel

Dit programma is een samenwerking tussen het FoodLab in De Bibliotheek LocHal en StadsTuinderij Piushaven. En de soep is steeds gemaakt met lokale groenten die zijn geoogst in de stadstuin. Aanmelden is niet nodig, en toegang tot de middag en soep zijn gratis. De StadsTuinderij stelt sinds dit voorjaar ook elke maand een wisselende expo samen in het FoodLab. Je vindt er eten van het seizoen uit de tuin met passende kaarten voor de teelt. Maar ook een inspirerend recept van een lokale chef-kok. Dit alles met leuke en interessante weetjes, verhalen en boeken. Kijk voor meer ook op de site van de LocHal of op die van de StadsTuinderij.

Kees-Luc Simons