Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Drive-in diploma-uitreiking: De Rooi Pannen blij met nieuwe ‘diploma-uitrijding’

TILBURG – De Rooi Pannen heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om de scholieren alsnog hun diploma uit te reiken, namelijk een drive-in diploma-uitreiking. De scholieren komen aanrijden en krijgen hun diploma van de docenten.

Het idee is ontstaan eind mei toen duidelijk was dat een normale diploma-uitreiking er niet in zou zitten. Een groepje docenten heeft toen besloten om de uitreiking in een heel andere vorm door te laten gaan. “We dachten er eerst aan om bij de kinderen langs te rijden, een ‘drive-by’, maar uiteindelijk wilden we toch een drive-in doen, want dat is feestelijker en persoonlijker. Vanwege het wegvallen de examenreis en het gala moesten we wat teruggeven aan de kinderen”, vertelt Pepijn Mulders, een van de organisatoren van de drive-in diploma-uitreiking.

De route

De leerlingen gaan drie gebieden door met de auto. Eerst een carwash waar docenten de auto op een bijzondere manier schoonmaken en voorbereiden op de rest van de tocht. Dan gaan ze door een cocktailbar waar ze cocktails krijgen van docenten op skeelers met een hamburger erbij, en krijgen ze een link van een filmpje op YouTube waar de docenten op ludieke wijze afscheid nemen van de leerlingen. Maar ook is er een ‘memory lane’ waar de scholieren door middel van foto’s terug kunnen kijken op hun tijd bij De Rooi Pannen. Tot slot wordt er op het podium het diploma ondertekend en worden de scholieren uitgezwaaid door mascotte Pannie.

Pepijn is enthousiast over de eerste ronde van de drive-in: “De eerste ronde is goed ontvangen, scholieren vonden het leuk en de docenten vonden het ook super. Ik vind de vormgeving ook erg mooi, dat hebben docenten van ons zelf helemaal gemaakt.”

Voor herhaling vatbaar?

Docent Emiel Elskamp was ook blij gestemd. Hij stond op meterslange stelten te paraderen tussen alle auto’s en zag alleen maar blije gezichten. “Het was één groot feest, voor zowel de scholieren als voor ons docenten.” Donderdagavond zal de laatste diploma-uitreiking op deze manier zijn, maar Emiel vraagt zich af of de uitreiking niet vaker op deze manier kan. Hij laat weten dat als dat het geval is hij er 100% zeker bij is.

Rick Kraaijeveld