Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Een unieke ‘Clashup’ in Theaters Tilburg

Tilburg – De populaire mash-upband Memphis Maniacs en strijkorkest Kamerata Zuid bundelen de krachten voor een bijzonder project. Een unieke ‘Clashup’ van klassieke hits en pop, rock en dance.

Geen zwierige begeleiding vanuit het orkest, maar een ware samensmelting van twee muzikale werelden. De klassieke muziek van Vivaldi, Dvořák en Mozart in de mix met Green Day, Drake, Queen en The Police. De Nederlandse band Memphis Maniacs is van alle markten thuis.

De zogenaamde ‘mash-up’band speelt onder andere muziek van Queen, The Beatles, Metallica, Iron Maiden en AC/DC. Maar ook Britney Spears of Jamiroquai worden niet geschuwd.

Memphis Maniacs speelde op diverse festivals, waaronder Lowlands, Zwarte Cross, Oerol, Pinkpop en Concert at Sea. Kamerata Zuid is een jong strijkorkest. Dit orkest, bestaande uit 22 professionele musici, staat midden in de samenleving.

De musici van het orkest zijn deels jong, kersvers van het conservatorium. Het andere deel bestaat uit musici die hun jarenlange ervaring kunnen delen met de jongere professionals. Kamerata Zuid gaat graag de cross-over aan: klassieke muziek in combinatie met artiesten en muziek van nu.

Locatie: Concertzaal Tilburg. Donderdag 1 en vrijdag 2 februari. Tijd: 20:30 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.theaterstilburg.nl

Omroep Tilburg