Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Cultureel Café in het teken van de film

Tilburg – Het Cultureel Café Tilburg staat aanstaande zondag geheel in het teken van de film. Producenten, regisseurs, documentairemakers, animatiefilmers, distributeurs en een band die uitsluitend filmmuziek speelt staan op het programma.

Als gastredacteuren en gastpresentatoren werken de Tilburgse filmmakers Frodo Kuipers en Rudi Brekelmans mee aan deze aflevering. Zij blikken terug op hun Oscar-avontuur en ze laten hun eerste project Fata Morgana zien.

Guust Mulder is schrijver en regisseur bij het videoproductiebedrijf Full Frame in Tilburg en wil nu zijn eerste korte speelfilm Alaraph gaan draaien.

Harrie Verbeek uit Eindhoven is regisseur en producent. Hij maakte samen met Jelena Kostić een dansfilm. Leonard Bedaux maakt ‘absurdistische’ filmpjes en komt daarover vertellen. Lout Donders is namens Omroep Brabant betrokken bij het filmproject Brabantse Beauties. Hij komt vertellen over het succes van dit project maar ook over de donkere wolken die erboven hangen.

Ursula van den Heuvel uit Tilburg is een van de belangrijkste distributeurs van animatiefilms in Nederland. Tijdens de boekenweek gaat de documentaire ‘Dichter bij de tijd’ over Jasper Mikkers in première. De makers van de film, John Albert Jansen en Annelotte Verhaagen, en Jasper Mikkers worden geïnterviewd. Ook de muziek staat in het teken van film. Te gast zijn leden van de Reservoir Dogs Band.

Locatie: Cinecitta aan de Willem II-straat. Zondag 28 januari van 12.00 tot 14.00 uur. Toegang gratis.

Omroep Tilburg