Overtuigende 4-0 overwinning voor dames Volley Tilburg

De eerste thuiswedstrijd van 2018, kom maar op! Zo zijn de dames van Volley Tilburg de wedstrijd ingegaan en dit hebben ze ook zeker laten zien.

Set één begon meteen overtuigend. Floor van den Nieuwenhoff zorgde ervoor dat er geen enkele bal op de grond viel. Marija Bakels wist Anneloes Blaeser en Lotte van der Horst te vinden, die de ballen vervolgens kneiterhard binnen beukten. En daar stond ineens al 25-11 op het scorebord wat 1-0 in sets betekende.

Set twee ging niet zo gemakkelijk. Maar daar kwam de dubbele wissel. Marija maakte plaats voor Aukje van Loon (die na een enkelblessure weer helemaal fit is) en Nathalie Beukelman kwam erin voor Anneloes. Aukje wist met haar service de dames uit Stramproy onder druk te zetten. Daarom kon Stravoc vanaf 21-19 geen punt meer maken. Set twee: check met 25-19: 2-0 in sets

In de derde set sprongen ze van 8-3 naar 21-16. De middens Finke van der Markt en Lotte den Exter wisten de gaten in de verdediging van Stravoc goed te vinden en dat leverde heerlijke puntjes op. Met 25-17 was ook de derde set binnen: 3-0.

De overwinning was een feit, maar ze waren pas tevreden met 5 punten. Dus denderden ze lekker door. Met perfecte passjes van Femke Severijns en aanvallen van Suzanne Muilwijk en Nathalie Beukelman had Stravoc geen antwoord meer. Met 25-13 was de 4-0 overwinning binnen.

Volley Tilburg staat nog steeds bovenaan en wil er alles aan doen om dat volgende week ook zo te houden. Om 16.45 uur staan de dames tegenover Sliedrecht Sport 2 in sporthal De Basis (Sliedrecht).

Door: Roxanne Fontanel