De Andersons vurig in de geest van een vrijgevochten schrijfster

Onder de noemer Reeshof Theater wordt een gloednieuwe reeks voorstellingen gepresenteerd in de Heyhoef, met onder meer de muzikale voorstelling ‘Een andere wereld’ van het duo De Andersons.
Fotograaf: Corné van der Stelt

Onder de noemer Reeshof Theater presenteert theatermaker Boy Jonkergouw een gloednieuwe reeks voorstellingen voor jong en oud in de Heyhoef. Zaterdag 27 november de muzikale voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het duo De Andersons.

Aan de hand van liedjes en humor gaan De Andersons in Een mooiere wereld op zoek naar antwoorden op levensvragen die ons allemaal aangaan. Dat is dan ook waarom Anna Ågren en Roel Dullaart van het duo ernaar uitzien bij Astrid Lindgren wijze levenslessen op te doen.

Zij is namelijk een Zweedse schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld, maar die zich ook inzette voor vrede, rechtvaardigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten. Die je ook om raad kon vragen. Bij Astrid begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft. Gaan de twee, als jonge ouders, samen op deze tocht nog iets waardevols vinden?

Vrijgevochten

Op haar zestigste klom de schrijfster, die onder meer bekend is van haar boeken over Pippi Langkous, voor het oog van de camera in een boom. Ze riep toen: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.”

Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was. Maar dit heeft er misschien ook mee te maken dat ze in die tijd nog keken als kind, dus onbevangen, zonder vooroordeel, en voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven leek een spel.

Levenskunst

De kunst is dus als kind te blijven leven en te blijven kijken. Maar hoe blijf je, als je eenmaal volwassen bent, genieten van alles wat het leven je te bieden heeft, als je in gedachten steeds weer struikelt over alle narigheid waar je nog in terecht zou kunnen komen? Zaterdag kun je er meer over te weten komen in de Heyhoef.

Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen. – Hanneke Groenteman

Een buiging en warme omhelzing voor De Andersons … en ze nou nooit meer vergeten. – Dieuwertje Blok

Een mooiere wereld – De Andersons – Trailer

Kees-Luc Simons