Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Boosterprik kan ook in Tilburg gehaald worden

Vaccinatielocatie bij het Willem II Stadion (foto: Collin Beijk)

De GGD Hart voor Brabant gaat vanaf eind deze week ook boosterprikken geven in het Koning Willem II Stadion. Tilburgers moesten daarvoor eerst naar Veghel, Boxtel of Waalwijk.

85-plussers krijgen sinds 18 november een uitnodiging van het RIVM om een extra coronavaccinatie te halen. Een zogeheten boosterprik. Die werd door de GGD Hart voor Brabant alleen gegeven op de vaccinatielocaties in Veghel, Boxtel en Waalwijk.

De Tilburgse vaccinatielocatie zit in het stadion van Willem II en daar kunnen vanaf deze week ook boosterprikken gehaald worden. Daarom worden de openingstijden verruimt en de capaciteit vergroot door de GGD.

Net als op de andere locaties wordt er zowel doordeweeks als in het weekend gevaccineerd door de medewerkers van de GGD. Mensen die geboren zijn voor 1936 kunnen nu online of telefonisch een afspraak maken .

Een boosterprik is een extra vaccinatie bovenop de een of twee prikken die mensen eerder hebben gekregen. Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen corona te versterken.

Collin Beijk