Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

WOO HAH! wint ‘IJzeren Podiumdier’ voor beste festival

Groningen – WOO HAH! festival wist de titel ‘Beste Festival’ in de wacht te slepen op de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren die jaarlijks plaatsvindt op Eurosonic Noorderslag. WOO HAH! won de prijs voor haar uitverkochte 4e editie.

Ook programmeur van WOO HAH! Maarten van Vugt wist een prijs te bemachtigen als ‘Beste Programmeur’. WOO HAH! viert dit jaar haar lustrum op een geheel nieuwe locatie. WOO HAH! wordt georganiseerd door 013 Poppodium en MOJO en gehouden op het evenemententerrein van Beekse Bergen.

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals. De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peerprijzen.

De nominaties komen tot stand door middel van een uitvoerige evaluatie van professionals binnen het Nederlandse livecircuit. De leden van de lokale VNPF-verenigingen kiezen de uiteindelijke winnaar.

De jury kende het festival het volgende rapport toe: “Dit festival is in korte tijd boven verwachting enorm gegroeid: de bezoekersaantallen zijn verdrievoudigd, het bereikt, door uitgekiende marketing, ongelooflijk veel media.

De actuele programmering is een uitstekende mix van zowel beginnende als meer gearriveerde artiesten. Het is zonder twijfel het belangrijkste evenement van de Benelux in zijn genre.”

Omroep Tilburg