Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Literatuur ontmoet jazz met Auke Hulst en Corrie van Binsbergen

Bericht aan de mensheid: u heeft uw laatste kans gehad. Uw heeft uw kans vergooid. Uw wereld staat in brand en u woekert als onkruid. We verzoeken u vriendelijk mee te werken aan de ontruiming van uw leefgebied’. Na de succesvolle samenwerking met Dimitri Verhulst stapt gitarist/componist Corrie van Binsbergen op vrijdag 20 december ook het podium op met schrijver Auke Hulst, en dan geven ze samen een eigen draai aan ‘Een Groter Gebeuren’ van Belcampo. Dit concert in Paradox vindt in het bijzonder plaats in het kader van paraBIEBop, een initiatief van Bibliotheek Midden Brabant en Paradox.

De combinatie Hulst en Van Binsbergen is ijzersterk’, aldus Kester Freriks in NRC Handelsblad. Een Groter Gebeuren is al met al een literair muziektheaterconcert. Het dringt diep door in de grote morele en politieke vragen van onze tijd. Terwijl het is gebaseerd op het apocalyptische verhaal Het Grote Gebeuren van de Nederlandse schrijver Belcampo. En Auke Hulst – zelf schrijver van diverse romans en reisboeken – draagt het verhaal voor. Daarbij stelde Corrie een speciaal ensemble samen voor dit project met onder meer Hermine Deurloo op mondharmonica en sax. Eerder al kreeg Van Binsbergen bijval voor haar samenwerking met schrijvers als Toon Tellegen, Dimitri Verhulst en Kees van Kooten.

Bezetting:
Corrie van Binsbergen (gitaar), Auke Hulst (voordracht, gitaar), Hermine Deurloo (mondharmonica en sax), Joost van Es (viool, mandoline), Joost Buis (trombone), Albert van Veenendaal (piano), Hein Offermans (bas), Yonga Sun (drums)

Kees-Luc Simons