Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Broadwaymusical Kinky Boots in Theaters Tilburg

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 december staat de feel-good Broadwaymusical Kinky Boots in de schouwburg van Theaters Tilburg. Kinky Boots is een swingende, feestelijke en veel geprezen musical vol onverwachte wendingen. Met intussen als belangrijkste boodschap dat je altijd jezelf moet zijn. In de cast onder anderen Vajèn van den Bosch en Jonathan Demoor, met nieuwe muziek van Cyndi Lauper.

In de komische, brutale en ontroerende musical Kinky Boots erft Charlie (Jonathan Demoor) de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Dan komt Simon (Nadjim Severina) op zijn pad. Deze grote en opvallende jongeman blijkt door zijn vader te zijn opgevoed om professioneel bokser te worden. Maar hij gaat het liefst toch door het leven als de flamboyante dragqueen Lola. Om de fabriek te redden storten Charlie en ‘Lola’ zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk geen dames zijn. Niet iedereen in de fabriek is even blij met deze nieuwe richting. Al helemaal niet als Lola haar gevolg meeneemt naar de vloer van de fabriek.

Kinky Boots viel op Broadway en West End al ruimschoots in de prijzen. Zo ontving de voorstelling onder andere de prijs voor Beste Musical. Deze feel-good musical over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn maakte ook al een tocht langs de grote theaters in alle wereldsteden. Niet in het minst door de prachtige kostuums, de swingende choreografieën en de nieuwe songs van Cyndi Lauper.

De musical Kinky Boots is van 18 t/m 22 december te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg.

AD: “Sprankelend en overtuigend”

De Telegraaf: “Flamboyante show raakt gevoelige snaar”

Scenes: “IJzersterk”

Kees-Luc Simons