Collette Rayner toont tekeningen en animaties in expo

In de expo I Presume You Pictured It Differently toont Collette Rayner haar tekeningen en animaties. De kunstenaar uit Schotland onderzoekt in haar werk in het bijzonder baggeren, pre-visualisatie, en ‘floaters’. Bij baggeren gaat het dan om het naar de oppervlakte brengen van iets wat diep verzonken is. Terwijl pre-visualisatie het maken is van een visueel plan om zo een structuur voor de toekomst te krijgen. Ten slotte zijn ‘floaters’ zaken die onverwacht opduiken.

Rayner gebruikt hier zeer bewerkelijke, met de hand getekende animaties bij. Die kunnen dan uit wel 900 tekeningen bestaan. Die animaties, die met stop-motion zijn gemaakt, vertellen al met al verhalen. Hierin tracht ze om de beleving zo echt mogelijk te maken.

Feestelijke opening: 18 oktober, 19:00 – 21:00 uur

De expositie is open van 18 oktober tot 24 november (donderdag, vrijdag, zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur). De toegang is gratis.

Adres: SEA Foundation, Tivolistraat 22, 5017 HP Tilburg

Collette Rayner is een kunstenaar en schrijver. Ze woont en werkt in Rotterdam en in Dundee. Ze maakt tekeningen, films, installaties en experimentele animaties. Maar schrijft ook teksten. Die gaan over het tot stand brengen van een kritische relatie tot verschijnselen. Dus over hoe, op welke gronden en met welke middelen die tot stand is te brengen. In 2018 studeerde ze met lof af aan het Piet Zwart Instituut.

Kijk ook op Facebook.

Kees-Luc Simons