Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Classics van coverduo Lost & Found ‘passeren de skyline’ bij Backstage Backyard Blues

Backyard Blues - Lost & Found - gescheiden dubbelportret
Mike Vos en Marco Diamantos houden afstand | foto: Heyhoef-Backstage

We zijn er inmiddels aan gewend geraakt in deze tijd zonder concerten als vanouds. Ook op zondag 24 mei streamt Heyhoef-Backstage weer live een editie van ‘Backstage Backyard Blues’ – ‘troost in de Dongevallei’.

Het kleinschalige, subtiele en ecologische alternatief voor de geschrapte concerten Backyard Blues blijkt volgens H-B zelf een schot in de roos te zijn. Met de kijkcijfers en donaties zoals die waren bij de vorige edities is H-B naar eigen zeggen in staat om ermee door te gaan. Nu dus de vijfde editie van Backyard Blues met het coverduo Lost & Found, bestaande uit de twee zanger-gitaristen Mike Vos en Marco Diamantos. Dit duo was in 2018 al te bewonderen bij H-B in het voorprogramma van Mrs Hips.

Covers van classics uit de sixties en seventies ‘passeren’ 24 mei ‘de skyline’ van de Dongevallei. “Op een uiterst smaakvolle en kundige wijze door dit tweetal vertolkt”, zegt H-B. Marco en Mike lijken alleskunners te zijn en hebben een repertoire voorhanden waarmee ze urenlang een optreden zouden kunnen vullen. Maar H-B noemt wat er nu live te zien en horen gaat zijn in de stream “een selectie van het beste van het beste en om van te smullen. Een betere opkikker in deze zware tijd is er haast niet”.

Op zondag 24 mei is Lost & Found vanaf 17.00 uur via de site van H-B te bewonderen in de stream ‘Backyard-Blues’ vanuit de Dongevallei tussen de Schotse hooglanders. Kijken is gratis en het staat je vrij om te doneren. Ook via die site zijn de eerdere vier edities nog terug te zien via Hey-TV.

Kees-Luc Simons