Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Backstage Backyard Blues laat Mattanja Bradley schitteren

Backstage Backyard Blues - Mattanja Bradley - portret

De concerten van Heyhoef-Backstage vallen stil, ten minste tot juni, en om die reden heeft H-B nu Backstage Backyard Blues met Mattanja Bradley als zonnige pleister op de wonde.

TILBURG – De concerten van Heyhoef-Backstage vallen stil, ten minste tot juni, en om die reden heeft Heyhoef Backstage nu Backstage Backyard Blues met Mattanja Bradley als zonnige pleister op de wonde.

Al drie edities heeft Heyhoef Backstage achter de rug met ‘Backstage Backyard Blues in de Dongevallei’. Het kleinschalige, subtiele en ecologische alternatief voor de uitgevallen concerten bij de Heyhoef noemt Heyhoef Backstage zelf een schot in de roos. Dit concept biedt Heyhoef Backstage de kans om muzikanten die hun inkomsten stil zien vallen door corona een hart onder de riem te steken. Terwijl men zo toch ook gehoor geeft aan de vraag naar cultuur en muziek in deze tijd zonder normale concerten.

Mattanja Bradley

Op zondag 10 mei dus een editie met niemand minder dan de bekende Tilburgse singer-songwriter Mattanja Bradley. In 2013 had zij al succes als deelneemster in de show van DJ Giel Beelen ‘De Beste Singer Songwriter’, en een jaar later deed ze daar nog eens een schepje bovenop met haar deelname in de show ‘De Beste Zangers van Nederland’. Mattanja stopte met haar eigen band Bradley’s Circus, ging een jaar lang toeren in de VS en keerde weer terug in Tilburg waar ze rustig verder werkt aan haar carrière. Op 16 juni 2018 stond zij met haar nieuwe band nog op het podium van Heyhoef Backstage. Nu is het rustig rondom haar en put ze nieuwe inspiratie in de mooie natuur van Brabant.

Zondag 10 mei is Mattanja vanaf 17.00 uur te bewonderen in de ‘Backyard Blues’ uitzending in de Dongevallei tussen de Schotse hooglanders via de site van Heyhoef Backstage. Ze wordt dan begeleid door Jeroen Kant op gitaar en Judith Renkema op bas, die we nog kennen van het eerste concert van Backyard in maart. Kijken is gratis. Ook via die site zijn de al eerder opgenomen 3 edities nog terug te zien via Hey-TV.

Kees-Luc Simons