Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Reeshof Cultuurt scout online jong talent

TILBURG – Nu het halve land in quarantaine zit, bruist het van de creatieve ideeën. Reeshof Cultuurt heeft om dit talent een podium te bieden een talentenjacht opgestart: Challengerees. Jongeren kunnen online auditeren en uiteindelijk moet er, na de coronatijd, een grote liveshow plaatsvinden.

“We raakten geïnspireerd door een uitspraak van Peter Pannekoek”, vertelt Joost van Rijckevorsel, programmamaker van Reeshof Cultuurt. “Die uitspraak ging erover dat je ergens op verheugen de helft van het plezier is. Daarom besloten we iets op touw te zetten om ons gedurende deze tijd in quarantaine op te verheugen.”

Challengerees is een talentenjacht voor jongeren uit de Reeshof, allerlei soorten kunstdisciplines zijn welkom. Jongeren kunnen via een zelfgemaakte video online auditie doen, uiteindelijk wordt een aantal acts geselecteerd om deel te nemen aan de liveshow die wordt georganiseerd als de coronacrisis voorbij is. “Het is geen Idols, we kiezen niet één winnaar. De ene act is nu eenmaal niet met de ander te vergelijken”, aldus Van Rijckevorsel.

Tom van Rooijen