Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Benjamin Herman – Ernst Glerum – Han Bennink op het podium in bijzijn van publiek én via livestream

Saxofonist Benjamin Herman, bassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink: bij elkaar deden zij al een forse berg aan ervaring op. Daarbij werkten zij ook samen met nationale en internationale meesters.
Foto: Paradox

TILBURG – Sinds begin juni zijn de deuren van Paradox weer open. Op 12 juni is er, pas voor de tweede keer op vrijdag dus, weer livemuziek te horen voor publiek. Dit keer van het trio Benjamin Herman, Ernst Glerum en Han Bennink. Omdat, gezien corona, maar een beperkt aantal mensen de kans heeft om er in levenden lijve bij te zijn, is het concert ook via een livestream te volgen.

Benjamin Herman, Ernst Glerum en Han Bennink

Dit trio verenigt, juist als je het hebt over jazz, drie gevierde musici van eigen bodem. Alle drie groeiden zij dan ook op met dat genre, stonden ze op jonge leeftijd al op het podium en schreven ze van toen af geschiedenis in de wereld van de jazz. Dat deden ze tot nu toe in bands als New Cool Collective en ICP Orchestra. Saxofonist Benjamin Herman, bassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink: bij elkaar deden zij al een forse berg aan ervaring op. Daarbij werkten zij ook wel samen met nationale en internationale meesters als Sonny Rollins, Ben Webster, Stan Getz en Wes Montgomery.

Ik heb geen tijd, het graf gaapt. – Han Bennink op jazzhelden.nl

Meer over dit tweede concert na de befaamde 1½ Meter Sessies is ook te vinden op de site van Paradox.

Erroll Garner, wat had ik daar graag mee gespeeld. – Ernst Glerum

Als ik niks te doen heb ga ik dingen organiseren. – Benjamin Herman

Kees-Luc Simons