Scholten – Brederode – Glerum geeft concert met livestream én oog in oog met publiek

“Op het album Isolophilia creëren Marzio Scholten, Wolfert Brederode en Ernst Glerum een wonderlijke, meanderende klankwereld vol verstilling, spanning en melodie. De muziek is filmisch en atmosferisch,” zegt Paradox.
Foto: Paradox

TILBURG – In juni gaan de deuren van Paradox weer open. Zo is daar ook op de komende drie vrijdagen eindelijk weer te genieten van livemuziek. En nu dus eerst op 5 juni van het trio Marzio Scholten – Wolfert Brederode – Ernst Glerum dat hun album ‘Isolophilia’ er dan live gaat spelen. Omdat, gezien corona, maar een beperkt aantal mensen de kans heeft om er in levenden lijve bij te zijn, streamt het podium het concert ook live.

Wolfert Brederode, Marzio Scholten en Ernst Glerum

“Op het album Isolophilia creëren Marzio Scholten op gitaar, Wolfert Brederode achter de toetsen en Ernst Glerum op bas een wonderlijke, meanderende klankwereld vol verstilling, spanning en melodie. Het album is hun debuut dat nog vorig jaar verscheen. De muziek is filmisch en atmosferisch. En roept een keur aan associaties op”, zo begint Paradox een schets van de drie in de opmaat van dit concert.

De pers

… een wonder van een album… ingetogen, introspectieve muziek die stap voor stap dichter bij de kern raakt… – Mischa Andriessen

De Volkskant schreef: “Scholten benadert hier het hoge niveau van de Amerikaanse gitarist Bill Frisell op diens recente werk voor het progressieve label ECM. Verstilde muziek, die door verrassende keuzen van noten en harmonieën nooit saai wordt. Sterker nog, naarmate het album vordert… zit je al zo diep in dit nieuwe muzikale universum van Scholten, dat je de bijzondere verzonken sfeer moeilijk los kunt laten.”

Twee werden eerst drie

Gitarist Marzio Scholten speelde al een paar jaar samen met Ernst Glerum, bekend van onder meer ICP en Benjamin Herman Trio. En het tweetal benaderde toen pianist Wolfert Brederode om zich bij hen aan te sluiten.

Een wonderschoon album waarop Scholtens composities intiemer klinken dan ooit. – Gijsbert Kamer in de Volkskrant

Op reis

Paradox pakt dan ook tot slot nog eens uit over de drie: “Met een combinatie van eigen werk en enkele traditionals neemt dit trio luisteraars mee op een magische klankreis.”

Meer over dit eerste concert na de bekende 1½ Meter Sessies is ook te vinden op de site van Paradox.

Kees-Luc Simons