Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

BANK15 zegt het met een liedje

BANK15
BANK15, nu nog aan de Spoorlaan in Tilburg | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – BANK15 is op zoek naar verhalen. Om in deze tijd stil te staan bij wat belangrijk is, volgens de ‘social business beweging’ zelf muziek en creativiteit, wil BANK15 verhalen omzetten in muziek met het project ‘Zeg het met een liedje’. Mensen kunnen tot en met vrijdag 5 juni verhalen opsturen, de artiesten van BANK15 maken van een aantal van deze verhalen nieuwe nummers.

Nadat de verhalen geselecteerd zijn gaan verschillende artiesten van BANK15 ermee aan de slag, en binnen een week maken ze dan liedjes naar aanleiding van deze verhalen.

“De koppeling met het publiek is een belangrijk uitgangspunt van BANK15”, vertelt Fenne Verhoeven van de beweging. “Door de coronacrisis is het maken van die verbinding momenteel lastig. Op deze manier hopen we die connectie toch te maken.”

‘Zeg het met een liedje’ is een onderdeel van ‘Kweektuin’, een tak van BANK15 waarin experimenteren centraal staat. Binnen Kweektuin wil BANK15 muzikaal talent de ruimte geven om te ontwikkelen en te verbinden.

Tom van Rooijen