Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Backstage Backyard Blues – Leif de Leeuw met Sem Jansen als pleister op de wonde

TILBURG – De concerten van Heyhoef-Backstage vallen stil, minstens tot juni, en om die reden heeft H-B nu Backstage Backyard Blues als zonnige pleister op de wonde. Een beetje troost, vreugde en compensatie voor alle liefhebbers van muziek, vaste bezoekers, cultuursnuivers en overbelast zorgpersoneel dus. Maar ook voor muzikanten en iedereen die het maar horen en zien wil.

Een hart onder de riem

Al twee edities heeft H-B achter de rug in deze coronatijd met ‘Backstage Backyard Blues in de Dongevallei’. Het kleinschalige, subtiele en ecologische alternatief voor de geschrapte concerten bij het pop-up-muziekpodium van de Reeshof noemt H-B zelf een schot in de roos. Met dit concept heeft H-B de kans om muzikanten die hun inkomsten stil zien vallen door de coronacrisis een hart onder de riem te steken, terwijl er toch gehoor wordt gegeven aan de vraag naar muziek in deze tijd zonder concerten zoals we die tot voor kort nog hadden.

Leif de Leeuw en Sem Jansen

Op zondag 26 april staan twee bekende muzikanten op de ’Backstage Veranda’. Niemand minder dan Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen dan als duo een optreden geven in de Dongevallei. Zij zijn de drijvende krachten van de Leif de Leeuwband, en ze waren al twee keer te gast bij H-B. Dat was in april 2016 en in november 2018. De twee kennen het repertoire van The Allman Brothers op hun duimpje. Ook hebben ze tot nu toe vier eigen albums uitgebracht met de Leif de Leeuwband. Leif de Leeuw heeft diverse nationale en internationale awards in zijn broekzak zitten. Hij staat dan ook in de wereld van blues en rock bekend als toonaangevend gitarist.

Op zondag 26 april zijn Leif en Sem vanaf 16.00 uur live te bewonderen in de ‘Backyard Blues’ uitzending via de website van Heyhoef-Backstage. Ze spelen dan in de Dongevallei tussen de Schotse hooglanders. Kijken is gratis. De twee eerder opgenomen edities zijn ook nog terug te kijken via Hey-TV op die site.

Kees-Luc Simons