Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Anna Joan brengt spontane en energieke popact bij Heyhoef-Backstage

Anna Joan brengt show buiten comfortzone Heyhoef-Backstage om - foto van Anna in actie op het podium

TILBURG – Op zaterdag 29 februari brengt Anna Joan met haar eigen band een spontane en energieke popact, buiten de comfortzone van Heyhoef-Backstage om. In de eerste plaats dus voor de nieuwsgierige liefhebber van muziek die nieuwe, verrassende en jonge acts niet schuwt. Deze jonge actrice, danseres en zangeres trad al eerder op in de Reeshof tijdens Piazza Cultura. En toen maakte ze hier grote indruk met haar show.

De 23-jarige Anna Joan uit Venray is al van jongs af aan aan het zingen, acteren en dansen. Na het afronden van haar bachelor Muziektheater aan de Fontys hier in de stad volgt zij nu haar Master of Music. Hier valt zij op als studente, omdat zij meerdere disciplines en opleidingen combineert in haar master. Zo volgt zij les in zang, in dans, en in het schrijven van songs. Ook bij de Rockacademie. Ze speelt ook in korte films. Terwijl ze, als het gaat om haar act, met de combinatie van al deze disciplines zelf een unieke, energieke stijl vormt. Lady Gaga en Michael Jackson noemt zij daar als haar grootste bronnen van inspiratie bij.

Bella Blues Light als voorprogramma van Anna Joan

Bella Blues is het geesteskind van zangeres Ellen “Bella” Vosters en gitarist Johan Hakkens. Omdat beiden graag van hun ‘weg van de minste weerstand’ af wilden, vormden ze een band met muzikanten uit meerdere disciplines. Dat het resultaat een bluesy, rocky en swingende band werd, was eerst een leuk extraatje voor ze. Maar later ook voor hun fans. Bella Blues is niet binnen één genre te vangen. De stem van Ellen en het spel van Johan op gitaar ‘dragen’ deze band. Al met al is het een band die je volgens H-B gezien moet hebben. Als supportact spelen ze nu in een ‘light’ bezetting, waar bassist Rico Hagemeijer de twee in bijstaat. Ze brengen het repertoire in een akoestische versie, zodat de band nu ‘pure & naked’ te horen is. Één stem, één gitaar en één bas.

Kees-Luc Simons