Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Conny Janssen Danst brengt de voorstelling ‘Kiem’ over veerkracht, levensdrift en de drang om uit te breken

Conny Janssen Danst terug met dansvoorstelling Kiem - scènefoto
Nederland, Rotterdam, 20–11-2019. KIEM, Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak

TILBURG – Conny Janssen Danst is terug in het theater met de nieuwe avondvullende productie Kiem, een dansvoorstelling over veerkracht, levensdrift en de drang om uit te breken. Kiem is vrijdag 28 februari te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg. Voor de voorstelling is er ook een inleiding.

Vorig seizoen toonde Theaters Tilburg de indrukwekkende voorstelling Broos. Daar liet Conny Janssen zich in het bijzonder voor inspireren door de aftakeling van haar moeder. Maar na die intense ervaring schreeuwde een tegenstem, een roep om het leven in al haar kracht en schoonheid te omarmen. Een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers brengt nu dus een voorstelling over veerkracht, levensdrift en de drang om uit te breken. Juist op het moment van het jaar dat jij hartstochtelijk verlangt naar de lente. Conny Janssen laat je ervaren hoe het is om het lichaam vol te zuigen met verse lucht. Zodat je met die lucht met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden kan omarmen. Terwijl de tien Kiem dansen op livemuziek.

Gouden Zwaan 2019 voor Conny Janssen

Tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen in oktober 2019 kreeg Conny Janssen de Gouden Zwaan voor haar oeuvre. Uit het rapport van de jury: “Als blijk van dank voor alles wat Conny Janssen in de afgelopen decennia voor de Nederlandse dans heeft betekend. En om met hernieuwde energie de toekomst te omarmen.”

de Volkskrant: “Nieuwe choreografie van Conny Janssen is rijker dan de zichtbare symboliek.”

Kees-Luc Simons