Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

013 Cinecitta International Film Festival: dertien ‘pareltjes’ op wereldreis

Cinecitta: “Elk jaar worden er over heel de wereld meer dan 7000 speelfilms uitgebracht, waarvan de meeste maar een keer op één van de vele filmfestivals die er zijn te zien zijn. Veel van deze films sterven hierna toch een stille dood. Daarom vertoont 013CIFF van 22 t/m 25 oktober een selectie van 13 pareltjes uit 13 verschillende landen.”
Foto: Cinecitta / 013 CIFF

TILBURG – Op donderdag 22 oktober gaat de tweede editie van het 013 Cinecitta International Film Festival van start. Cinecitta Tilburg presenteert dan opnieuw vier dagen lang een ‘boutique filmfestival’, waarin 13 speelfilms uit 13 landen te zien zijn. Cinefielen hebben er de gelegenheid om een ‘filmische reis rond de wereld’ te maken, en om ook bijzondere masterclasses en Q&A’s met binnen- en buitenlandse filmmakers bij te wonen. Op maandag 21 september maakt het filmtheater heel het programma bekend via de site van het festival.

Cinecitta: “Elk jaar worden er over heel de wereld meer dan 7000 films uitgebracht, waarvan de meeste maar één keer op één van de talrijke filmfestivals te zien zijn. En veel van deze films sterven hierna toch weer een stille dood. Juist daarom vertoont 013 Cinecitta International Film Festival (CIFF) van 22 t/m 25 oktober een selectie van 13 pareltjes uit 13 landen. Alle films zijn vermakelijke, doordachte en hoogwaardige voorbeelden van de ‘zevende kunstvorm’. Terwijl daar wellicht niemand in ons land nog ooit van heeft gehoord. Alle 13 films zijn de voorbije jaren enthousiast ontvangen op een van de festivals. Ook is een groot deel nog niet eerder hier in het land te zien geweest.”

Prijs van het publiek

Het 013 CIFF kent ook een prijs van het publiek. De winnaar van de meest populaire film van het publiek krijgt zowel een prijs van € 1.000,- als de mogelijkheid om landelijk in de bioscoop te worden uitgebracht. Cinecitta draagt dan de kosten voor ondertiteling van de film en de distributie in de Benelux.

Sfeer

Als je de eerste editie van het festival opnieuw wil beleven – of een idee wil krijgen van 013 CIFF – klik dan op de video.

Meer is te vinden op de site van het festival. 013 Cinecitta International Film Festival is ook te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Kees-Luc Simons