Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Arriva past dienstregeling aan

Een bushalte in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Per 31 augustus zullen de bussen van Arriva een aangepaste dienstregeling gaan rijden. Voor geheel Brabant is de dienstregeling gewijzigd wegens de nieuwe omstandigheden van de coronacrisis. Sommige buslijnen komen te vervallen en aankomst- en vertrektijden zullen op basis van een verwachting van het aantal reizigers veranderd worden.

Aanpassingen

De zomervakantie is weer tot een eind gekomen en hiermee ook de huidige dienstregeling van Arriva. Volgens de organisatie gebruikten steeds minder mensen het openbaar vervoer de afgelopen periode, want studenten kregen online les en forenzen werkten meer thuis. De dienstregeling zal nu vanaf eind augustus gewijzigd worden op basis van het verwachte aantal reizigers. Dit betekent dat er op bepaalde tijden minder busritten zullen plaatsvinden. Er zullen minder bussen gaan rijden tijdens de spits en juist meer tijdens de daluren. Daarnaast duren de spitsperiodes langer en beginnen eerder. Tot slot zullen de Nightliners en Buurtbussen niet meer rijden en worden sommige scholierenlijnen (600-lijnen) opgeheven. 

Coronamaatregelen in het ov

Naast de gewijzigde dienstregeling zal Arriva meer maatregelen treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo worden er vanaf september kuchschermen in de bussen geplaatst voor extra bescherming tegen het virus. Reizigers kunnen vanaf dat moment ook weer aan de voorzijde van de bus instappen.

De gewijzigde dienstregeling is te vinden op de website van Arriva. 

Janneke Timmermans