Volley Tilburg blijft punten pakken

Volley Tilburg heeft afgelopen zaterdag, net als twee weken geleden, gewonnen van Vocasa. Deze keer werd met 3-1 gewonnen en staat de ploeg nu op de vierde plaats.

In de eerste set waren de Nijmegenaren beter en nam brutaal een voorsprong van 12-22. Er werden aan Tilburgse kant veel fouten gemaakt en volgde een inhaalrace. Via een fraaie servicebeurt van Allesandro Masciadri werd de achterstand vrijwel tenietgedaan. Uiteindelijk ging de eerste set met 23-25 toch naar Vocasa.

Vanaf de tweede set ging het beter met Volley Tilburg en met 25-20 stond het in setstanden weer 1-1. In de derde en vierde set werd het 25-16 en 25-20 waardoor de eindstand van 3-1 werd bereikt. De Tilburgers stijgen daarmee een plaats naar plek vier. Vocasa komt door de nederlaag in degradatiezorgen.

Er staan zware wedstrijden op het programma. Zo moet Volley Tilburg zaterdag naar Koog aan de Zaan om daar tegen de nummer twee, Zaanstad, te spelen. Geen gemakkelijke opgave dus, maar om in de top-3 te komen is een overwinning nodig.