Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

‘Crippled Symmetry’ door Het Collectief bij de Link in Het Cenakel

Het Brusselse kamermuziekensemble Het Collectief speelt ‘Crippled Symmetry’ van de Amerikaanse componist Morton Feldman, één van de kleurrijkste figuren uit de Amerikaanse avant-garde van de jaren 60. Feldman ontwikkelde een originele en herkenbare stijl, waarin schijnbaar willekeurige en vaak minimalistische muzikale gebeurtenissen elkaar opvolgen in een langzame en vaak oneindig uitgesponnen beweging.

 

 

 

 

 

Hoger niveau van bewustzijn

Met ‘Crippled Symmetry’ componeerde hij een hallucinante muzikale trip, die maar liefst negentig minuten duurt. De drie musici van Het Collectief voeren een nauwkeurig uitgeschreven partij in hetzelfde tempo uit, maar ze spelen niet synchroon. Er ontstaat een klankwereld waarin de felle kleuren van fluit, celesta, piano, vibrafoon en klokkenspel zich al dan niet toevallig vermengen. De luisteraar ervaart tijdens het concert een hoger niveau van bewustzijn waarin tijd en ruimte tastbaar worden.

 

 

 

Live-animatievideo

Dit hallucinante effect wordt versterkt door de live-animatievideo van Klaas Verpoest. Er ontstaat in zijn animatie een bijzonder abstract grafisch videobeeld, dat de ene keer duidelijk meebeweegt met de muziek en op andere momenten een complete tegenstelling vormt.

Wanneer: dinsdag 4 april, 20.30 uur

Op http://delink.nl/di-4-april-2017-het-collectief/ is de trailer van ‘Crippled Symmetry’ te zien en te beluisteren.

Kaarten reserveren

Informatie en reserveringen: zie www.delink.nl

Omroep Tilburg