PO Plus pleit voor meer kunst in de klas

Bron: Omroep Tilburg

Ter gelegenheid van PO Plus (Primair Onderwijs Plus) mochten wij 20 oktober aanwezig zijn bij de kick-off van deze bijzondere samenwerking. PO Plus is gemaakt om basisschoolleerlingen meer in aanraking te komen met muziek, en vooral verschillende soorten muziek. Hanneke van der Grinten legt uit wat het belang is van Gregoriaans en Nicky van Erp en Mika Vermeulen vertellen wat dit project zo belangrijk maakt.

“Als kinderen worden tegengehouden door zichzelf, dan is dat zo jammer”, legt Nicky van Erp uit. De Fontys Hogeschool voor de Kunsten pleit voor meer kunst in het klaslokaal. Dat kan gaan van muziek en dans tot een toneelstuk opvoeren – zolang kinderen maar creatief bezig zijn. Mika Vermeulen, een student ‘Docent Muziek’, benoemt: “Bezig zijn met muziek is eigenlijk ook veel leuker dan rekenen, ja dat is gewoon zo.”

Het Gregoriaans is een vorm van koorzang dat je vaak hoort in kerken, maar eigenlijk “staat het aan het begin van de Westerse muziek”, vertelt Hanneke van der Grinten. “Mensen spelen al altijd met verschillende melodieën.” Door deze klassieke vormen van muziek te mixen met hedendaagse popliedjes (zoals Beggin’ door Måneskin – origineel van Madcon) laat PO Plus zien dat muziek nooit ver weg is.

Wil je meer weten over Fontys? Bekijk dan hun website. Wil je meer CulTuur? Check dan de rest van onze website!

Omroep Tilburg