Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

CulTuur – Seizoen 12, aflevering 13

Deze week in CulTuur zijn we aanwezig bij de uitverkochte 24ste editie van de PechaKucha Night, een Japans concept waarin verhalen worden verteld in precies 20 slides van 20 seconden. In de Grote Zaal van de Nieuwe Vorst presenteren sprekers een diavoorstelling over oud burgemeester ‘Cees de Sloper’, powerliften of hun liefde voor de Nederlandse serie ‘Floris’ uit de jaren 90.

Ook nemen we een kijkje in de werkplaats van kunstenaar Wim Mengels. Met als uitgangspunt de integriteit van het menselijk figuur, maakt hij de indrukwekkendste tekeningen en schilderijen geïnspireerd door de oude meesters. Zijn werk in de zorg, zijn leertijd in Italië en zijn tijd aan de Belgische Gemeentelijke Academie Arendonk hebben er allemaal toe geleidt dat hij deze gedetailleerde tekeningen van de mens op doek kan zetten.

#OmroepTilburg #Tilburg #CulTuur #PechaKucha #PechaKuchaNight #Japan #Presentatie #DeNieuweVorst #Theater #WimMengels #TheHumanFigure #Kunst #Tekenen #Schilderen #AteliersTilburg #Expositie #Klassiek #Kunstenaar

Omroep Tilburg is de lokale omroep van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. We doen verslag van activiteiten en actualiteiten in de stad en brengen daarnaast programma’s over onderwerpen die in onze stad spelen.

Volg, Like en bekijk ons op:
Website: http://www.omroeptilburg.nl
Facebook: http://www.facebook.com/omroeptilburg
Twitter: http://www.twitter.com/omroeptilburg
YouTube: http://www.youtube.com/user/omroeptilburg
Instagram: http://www.instagram.com/omroeptilburg

Contact ons op:
Tel: 013 544 5371
Email: redactie@omroeptilburg.nl

Omroep Tilburg