Dankzij Henrik Freischlader en zijn band nu tof die verloren tijd inhalen?

Het seizoen van Heyhoef-Backstage wordt afgesloten door gitarist en zanger Henrik Freischlader (portret) met zijn nieuwe band en, in het voorprogramma, de Meryn Bevelander Band.
Henrik Freischlader ©Timo Wilke

Bij Heyhoef-Backstage zit het seizoen er bijna op, maar niet voordat Henrik Freischlader, samen met zijn nieuwe band, het pop-up-podium op zaterdag 17 juni op zijn kop zet tijdens zijn Bring Back The Time tour. Het belooft een geweldige ervaring te worden. Maar dat is nog niet alles, want als kers op de taart opent de Meryn Bevelander Band de avond.

Henrik Freischlader is inmiddels een bekende naam in het Europese clubcircuit. Als liveact heeft hij een sterke reputatie opgebouwd en hij treedt al jaren op als headliner op grote festivals. Als studiomuzikant blijkt hij een alleskunner te zijn. Op zijn laatste album, Recorded by Martin Meinschäfer II, bespeelt Henrik haast alle instrumenten zelf, behalve de partijen op het Hammond-orgel die door Moritz Fuhrhop worden gespeeld.

Nu Henrik zijn nieuwe band heeft samengesteld en ook zijn nieuwe studioalbum is uitgebracht, kan hij niet wachten om terug te keren naar de club- en festivalpodia.

Inhalen wat we hebben gemist

Fans kunnen zich verheugen op een intensieve muzikale ervaring, waarbij ze vast en zeker muzikale hoogtepunten gaan inhalen die we met z’n allen de afgelopen jaren zo hebben gemist. Het is weer tijd om te rocken en te genieten van blues, maar dan natuurlijk op hoger volume dan wat je gewend bent van internet.

Hoewel de tijd van lockdowns gelukkig achter ons ligt, begrijpen Henrik Freischlader, drummer Hardy Fischötter, bassist Armin Alic en… toetsenist Moritz Fuhrhop maar al te goed dat je na zo’n lange stilte niet alleen nieuwe nummers wilt horen, maar ook je favoriete vertrouwde klassiekers live wilt ervaren.

Foto: Nineke Loedeman

Meryn Bevelander Band voor de derde keer bij Heyhoef-Backstage

Het voorprogramma op deze avond wordt verzorgd door de band van Meryn Bevelander. Hij trad in 2017 voor het eerst op bij Heyhoef-Backstage, destijds nog als jongen van veertien samen met zijn broers. Sindsdien heeft hij gespeeld op allerlei festivals en won hij de publieksprijs tijdens de Sena Young Talent Guitar Awards.

Meryn heeft zich verder ontwikkeld aan het Codarts conservatorium en heeft zijn eigen rockband, Sonic Whip, opgericht waar hij tevens bandleider van is. Muziek is voor hem alles en hij voelt zich pas echt thuis op het podium.

Het zal niemand verbazen bij Heyhoef-Backstage als Meryn, die vorig jaar genomineerd was voor de verkiezing van de tien beste gitaristen van de Benelux door het tijdschrift Gitarist, vanavond ook naast zijn grote held Henrik Freischlader op het podium staat.

Meryn Bevelander

Kees-Luc Simons