Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

CulTuur – Seizoen 11, aflevering 14

Deze week in CulTuur bevinden we ons in alle uithoeken van de Tilburgse binnenstad voor eerste herhaling van de cultuurroute. Tijdens deze avond hebben alle culturele instanties een programma samengesteld wat gratis te bezoeken is, en vinden er door het centrum allerlei optredens plaats op het gebied van muziek, dans en theater. We bezochten de nieuwe locatie van Ateliers Tilburg in de Spoorzone, waar de werkplekken van kunstenaars vrij te bezoeken waren en een kunstmarkt in de binnentuin plaatsvond, en spraken daar met verschillende kunstenaars. Vervolgens woonden we een moderne dansvoorstelling bij in de Pont, waar tussen de kunstwerken de voorstelling ‘And yet so familiar’ gedanst werd door Kenji en Carolina, twee studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Hiernaast spreken we Rodgairo Dalnoot, die onder zijn artiestennaam ‘DE13’ zich zowel bezighoudt met het maken van muziek als het schrijven van gedichten en spoken word. In zijn twee jaar stadsdichtersschap zocht hij verbinding tussen alle Tilburgers. Nu het binnenkort tijd wordt om de titel over te dragen aan zijn nog onbekende opvolger, interviewen we hem over zijn tijd als stadsdichter.

#OmroepTilburg #Tilburg #CulTuur #Cultuurroute #StadvanMakers #TickettoTilburg #Dans #Muziek #Performance #DePont #AteliersTilburg #Kunst #ModerneDans #Fontys #FontysHogeschoolvoordeKunsten #FHK #Ateliers #VisualArtist #Poezie #SpokenWord #Rap #Literatuur #Stadsdichter #SpokenAwards #DE13 #RodgairoDalnoot #LocHal

Omroep Tilburg is de lokale omroep van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. We doen verslag van activiteiten en actualiteiten in de stad en brengen daarnaast programma’s over onderwerpen die in onze stad spelen.

Volg, Like en bekijk ons op:
Website: http://www.omroeptilburg.nl
Facebook: http://www.facebook.com/omroeptilburg
Twitter: http://www.twitter.com/omroeptilburg
YouTube: http://www.youtube.com/user/omroeptilburg
Instagram: http://www.instagram.com/omroeptilburg

Contact ons op:
Tel: 013 544 5371
Email: redactie@omroeptilburg.nl

Omroep Tilburg