Zwembaden in Tilburg zijn weer geopend

TILBURG – De binnenbaden van Recreatiebad Stappegoor, Sportcomplex Drieburcht en Zwembad Reeshof zijn vanaf vandaag weer voor een deel open. Na de persconferentie van vorige week zijn er weer een aantal richtlijnen versoepeld. Maar toch gingen de Tilburgse zwembaden pas een week later open. Het personeel had nog een weekje nodig om alle aanpassingen te realiseren.

Een kleine groep mensen kan een klein uurtje zwemmen. Mensen moeten met badkleding binnenkomen en zich dan met afstand verplaatsen naar de geplaatste omkleedstoeltjes. Er is ook een mogelijkheid om in een aparte ruimte te verkleden. De kleding neem je mee naar de zwembaden. Er zijn drie ruimtes in het bad waar je zwemt en bij het zwemmen wordt éénrichtingsverkeer gehanteerd.

Het banenzwemmen is in ieder geval weer geopend. Ook het Aqua Fitness en de lessen van de kinderen gaan weer starten. Tot slot wordt deze week het buitenzwembad in de verhuur gezet. Alle recreatiebaden van het zwembad zijn voor nu nog gesloten en ook zullen de aqua-vitaal lessen nog niet van start gaan. Of zwemmers zich netjes aan de regels gaan houden, wordt gecontroleerd door een ‘Corona-medewerker’ die alles in de gaten houdt.

Recreatiebad Stappegoor wil via haar online platforms de regels communiceren naar haar bezoekers. Maar deze regels kunnen ook veranderen, vertelt teamleider Linda van Iersel-Touw. “Op woensdag evalueren we per week wat goed en niet goed is gegaan. Zo kijken we welke aanpassingen we doorvoeren met betrekking tot regels in combinatie met de nieuwe richtlijnen van de overheid.”

Dani Mom