Basisschool De Petteflet kijkt tevreden terug op eerste ‘coronaschoolweek’

TILBURG – Sinds een week zijn de basisscholen weer van start gegaan. Met halve klassen doen docenten hun best om de achterstand van de afgelopen weken in te halen. Op basisschool De Petteflet in de Reeshof zijn zowel docenten als leerlingen erg blij dat ze weer naar school kunnen.

“Ik ben ontzettend blij dat we weer aan de slag kunnen”, vertelt Angele Spijkers, leerkracht van groep 3/4 van De Petteflet. “Het is wel wennen met halve klassen, maar ik ben blij om al mijn leerlingen weer te zien.” Ook meester Richard Bakx van groep 7/8 is blij dat hij weer begonnen is. “Kinderen blijken ontzettend flexibel, hoewel het echt niet altijd makkelijk voor ze is. De musical gaat sowieso niet door, en het lijkt er op dat ook het kamp in het water valt als gevolg van de coronacrisis.”

Anderhalve meter afstand houden met een klas kinderen blijkt lastig. Toch wordt er bij De Petteflet geprobeerd zoveel mogelijk afstand te bewaren en andere hygiënemaatregelen in acht te nemen. “Er vliegen zeeppompjes doorheen, daar word je bijna bang van”, aldus Luke Heuer, de leerkracht van groep 5/6. Eén van zijn leerlingen vertelt: “Op deze school werken we met allerlei werkjes, als we er een hebben gebruikt moeten we die daarna zelf schoonmaken.”

Tom van Rooijen